Terrecotte Europe

Ontwerp van Italiaanse tuinen


De Italiaanse tuinarchitectuur vertegenwoordigt een combinatie van de Italiaanse en van de Franse tuinarchitectuur. Zij onderscheidt zich echter door haar mediterrane designs waarbij waterpartijen en zwembaden, opgemetselde of gestapelde waterputten (water staat symbool voor de ziel), tuinbeelden (Barok en Renaissance) en terracottapotten beplant met olijfbomen of buxus (terracotta staat symbool voor aarde), symmetrisch aangelegde paden of niveaus en zuidelijk getinte accessoires een beeld geven van ingetogenheid en rust.


Van oudsher heeft de Italiaanse tuinarchitectuur de weldaad van lichaam en geest tot doel gehad; daar waar machtshebbers van andere culturen hun soldaten afbeulden, daar genoten de Romeinse soldaten - nadat zij vele veldslagen hadden geleverd en overwonnen - van hun verblijf in wat tegenwoordig wordt genoemd “wellness resorts”; prachtige natuurlijke en met waterpartijen en comfortabele ligstoelen ingerichte symmetrische tuinen waarbij de rustgevende structuur wordt benadrukt door potten en beelden. 

In onze zo chaotische tijd zoeken wij dezelfde weldaad op door af te reizen naar het zuiden om in zulke wonderbaarlijke landschappen te ontstressen en het gevoel van rust te ervaren. Of bezoeken we wellness centra, waar de ontspanning van lijf en geest tot uitgangspunt is genomen voor de inrichting. Zowel door het gebruik van water zoals sauna’s en Skinfish-baden als door het opzetten van een stapsgewijze structuur waarbij de sauna voorafgaat aan het baden - beide op bescheiden wijze benadrukt -, volgen deze centra de eeuwenoude gedachte die al bij de Romeinen had post gevat: een ingetogen structuur geeft rust.  


Italië is het land van design, een land dat de oorsprong is van veel innovatieve designs die je in verschillende vormen  en toepassingen tegen komt.  

De Italiaanse tuin architectuur is daar een voorbeeld van. Ontwerpen zijn vaak verrassend en tegelijkertijd heel rustgevend. Er wordt “gespeeld” met de natuur, de omgeving en accessoires waardoor het geheel naadloos in elkaar overvloeit en een rustgevend karakter krijgt.


Onze mediterrane tuin ontwerpen zijn geïnspireerd op de Italiaanse tuinarchitectuur:

de uniekheid van de designs, de boeiende kleurstellingen en de symmetrische structuur vertalen zich in onze ontwerpen naar een verrassende, rustgevende en romantische tuin met een ziel.

De rust van zo’n bijzondere tuin te beleven, is een weldaad waarbij wij u met onze ontwerpen graag van dienst zijn. 

Ons specialisme -en vooral onze passie!-  wordt gekenmerkt door ontwerpen gebaseerd op de Italiaanse cultuur en architectuur: rust en structuur. Naast de rustgevende uitstraling brengt de symmetrische structuur aan de hand van de karakteristieke vormen van Italiaanse tuinen met zich mee dat zij weinig onderhoud behoeven.

Bij het ontwerp en de aanleg van zo’n sfeervolle Italiaanse tuin hanteren wij een integrale aanpak: alle aspecten van het ontwerp van de tuin, zoals de structuuropzet, eventuele gewenste waterpartijen, verlichting, beplanting en bloeiperiodes worden in het ontwerp meegenomen.

Voor meer informatie en/of een afspraak kunt u contact opnemen met Terrecotte Europe, telefoon 0655891231. 


      

      


       
Foto's: Internet